Julelege

Har du en god juleleg er du velkommen til at indsende den.    

En person sendes uden for døren. De andre gemmer så en pebbernød i rummet. Det gælder nu for denperson som var ude, at finde pebbernødden på tid. Hvis ikke personen når det inden tiden er gået, får personen ingen ting, men hvis personen når at finde pebbernødden får personen en premie.
Deltagerne sidder rundt om bordet.
Man skal bruge én terning og et bæger, et halstørklæde, hue, vanter, kniv og gaffel, samt en gave.
Den yngste starter med at slå én gang, hvis man får en sekser skal man skynde sig at tage halstørklæde, vanter, og hue på. Man skal så prøve at åbne gaven med kniv og gaffel, mens de andre deltagere slår videre med terningen. Hvis der er én der slår en sekser i mellemtiden skal man hurtigtaflevere gaven og diverse videre. Den der først får gaven helt ud af pakken har vundet den.
Variation: Man kan også pakke en chokoladeplade ind. Proceduren er den samme som ovenstående. Opgaven bliver så at chokoladen skal pakkes ud og spises med kniv og gaffel, ligeledes på skift. Der må spises til næste slår en sekser. For at øge spændingen, kan gaven pakkes ekstra godt ind i tape, plastikposer osv.           
Man lægger 10 eller flere pebernødder på et bord foran sig. Den ene deltager går uden for døren mens en anden peger på en pebernød. Derefter skal den anden deltager gætte hvilken pebernød der er blevet peget på ved at spise de pebernødder, der er blevet lagt op indtil han/hun tager den pebernød som der er peget på og de andre deltager råber MUS. Så er det den næstes tur....

Man kan selvfølgelig bruge andre ting end pebbernødder, fx. slik eller snaps.

Der er købt en gave, som bliver pakket ind i mange lag gavepapir.
Nu slår man på skift med en terning og hvis man slår en 6´er må man tage et lag af pakken. Den der fjerner det sidste lag vinder gaven

Dette er en hygge juleleg til under maden...    
Man placerer et lys foran alle gæsterne ved julebordet f.eks. i et overskåret æble (kan dække æblet med sølvpapir -det ser pænere ud). Alle skal tænde sit lys og lysene passer sig selv under middagen.(hvis man køber de små juletræslys passer det ca. med, at man er færdig med at spise når legen slutter). Det lyser der brænder sidst ud vinder en gave.
REGLER:
1. Skal tændes samtidig (Jeg var lige på WC, min tændstik gik ud osv. INGEN UNDSKYLDNINGER det skal være fair)
2. Når ens lys går ud, må det ikke tændes igen (man er ude af legen,og må bare nyde maden)
3. Det er strengt forbudt at kaste/puste/vifte eller andre former for hærværk på andres lys
(I tilfælde af at dette skulle ske bliver personen diskvalliseret og lyset pustes ud)
4. Det er dog tilladt at rykke og flytte på sit ejet lys (går lyset ud gælder regel 2)
Alle deltagere får udleveret en lang spaghetti, som man putter i munden. Den der starter tager en to-krone og putter rundt om spaghettien. Den der sidder ved siden af, skal så prøve at fange to-kronen med sin spaghetti. Der er ikke rigtigt noget konkurrence i legen, men meget morskab i at se de andre i sjove stillinger mens de kæmper for sagen.     
Man skal kun bruge et stykke vat på ca. 1-2 cm.
Vatstykket skal ligge på midten af bordet, og man sidder rundt om bordet mindst 3 pers. men der kan være så mange, der er plads til.
Så skal en starte med at puste til vattet og vattet må ikke falde ned af bordet.
Det kan være en god ide at alle har spist en tic tac inden legen begynder.
Det er en simpel og meget sjov leg, og man kan til sidst slet ikke puste, fordi man griner så meget....
Man taber samtidig en masse kalorier på denne leg i denne juletid, og den kan udføres overalt, bare man har et stykke vat eller lignende.
Indsendt af Michelle
Min juleleg hedder Lag på lag
Lag på lag!
Der er købt en gave, som bliver pakket ind i mange lag gavepapir.
Nu sidder man med et raflebæger, og hvis man slår en 6´er må man tage et lag af pakken.
Den der fjerner det sidste lag vinder gaven.

Man skal bruge:

En gave der er pakket ind i mange lag
Et raflebære
Og en terning

Indsendt af Sara Stenager