Søde
Sager
|
||
Brændte mandler Æbleskiver Havregrynskugler |
Brændte mandler
250 g Mandler
250 g Flormelis
100 g vand
Hæld vand og flormelis i en gryde, lad det blive
flydende unde omrøring.
Put de renvaskede mandler i massen og rør til massen er karamelliseret.
Hæld massen ud på bagepapir og skil mandler ad.
Æbleskiver
250 g mel
½ spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk natron
2 æg
ca. 4 dl kærnemælk
Ingredienser (25 stk.)
Mel, salt, sukker og natron blandes. Æg og kærnemælk røres i, og dejen røres
blank og glat.
Læg lidt palmin i hvert hul på æbleskivepanden og når det er smeltet, hæld så
æbleskivemasse i hvert hul.
Æbleskiverne vendes med en strikkepind eller lignende.
Havregrynskugler
1 kg havregryn
½ kg flormelis
½ kg margarine (lidt mere hvis dejen bliver for tør)
200 g kakao
mandelessens og romessens efter smag
(man kan også bruge rigtig rom, men så skal man spare lidt på margarinen, ellers
bliver dejen for blød!)
Det hele æltes sammen, trilles til kugler og rulles i kakao, flormelis kokosmel eller krymmel efter smag.